Results 1 to 8 of 8

Thread: 2018 Uconnect will not turn off

  1. #1
    Hooked Tubbydude's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    Swampscott
    Posts
    249

    2018 Uconnect will not turn off

    I have a 2018 JLUR with the 8.4 head unit and have a tazer mini connected. Today the unit froze and will not turn off even when I turn off the car. I have disconnected the battery and forgot it has a backup, so it still will not turn off. Anyone experiencing this before. Will call the dealership in the morning.


    Sent from my iPhone using JL Wrangler Jeep Forum mobile app

  2. #2
    Hooked
    Join Date
    Aug 2019
    Location
    Rochester MI
    Posts
    111
    Disconnect the tazer mini and see if that helps. I would do that before I call the dealer

  3. #3
    Old Timer doubletapdaddy's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    Colorado Springs
    Posts
    3,174
    Have you tried using the Tazer to perform a FULL REBOOT? Definitely worth a try.

  4. #4
    Caught the Bug WWRuby_Svi's Avatar
    Join Date
    Mar 2018
    Location
    Quad Cities
    Posts
    98
    I had this happen once. The backlight turned full bright even though headlights were on and rest of lights were dimmed. When I shut off the car the backlight remained full bright but radio was off so screen was black. I disconnected the grounds on the body, the positive on the main battery, and then the positive for the aux batter in the fuse box. This shutdown power completely and when I connected everything it was working back to normal.
    2018 JLUR with 8.4 but no Tazer


    Sent from my iPhone using JL Wrangler Jeep Forum mobile app

  5. #5
    Hooked Tubbydude's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    Swampscott
    Posts
    249
    ^^^this ^^^ was my situation last night. Got up this morning and it started and the unit was back to normal. I was going to disconnect the tazer and go to the dealership today but not now. Iíll call and ask about it and see what they say. Thanks so much to you guys for all the support! Iíll update if anything different comes up.


    Sent from my iPhone using JL Wrangler Jeep Forum mobile app

  6. #6
    Fresh Catch
    Join Date
    Feb 2020
    Location
    Canada
    Posts
    14

    Fuse

    Is there a way to pull a particular fuse instead of disconnecting grounds and batteries?

    Also, I read on some forums to ensure all the fuses and relays and pressed in and firmly seated.

  7. #7
    Caught the Bug WWRuby_Svi's Avatar
    Join Date
    Mar 2018
    Location
    Quad Cities
    Posts
    98
    I think there is a fuse for the radio but I donít think that worked to shut off my backlight. Pretty sure thatís why I disconnected the battery.

    After all of this I was wondering if it was a glitch or the radio got caught trying to do an update or something. Since then Iíve also had two software updates to the radio.


    Sent from my iPhone using JL Wrangler Jeep Forum mobile app

  8. #8
    Hooked Tubbydude's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    Swampscott
    Posts
    249
    I went in and made sure all my fuses were seated. Found a YouTube video for older models that said pressing the stereo on/off and the channel button for thirty seconds while the car is on and then turn off the car. That would reboot the radio. Doubt if that fixed it, but still normal all day today. Called the dealership and they want me to bring it in so they can run diagnostics on it. Not sure Iím going to do that.


    Sent from my iPhone using JL Wrangler Jeep Forum mobile app

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •