Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: TPMS shows dashes

  1. #1
    Fresh Catch 0311B's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    Washington DC
    Posts
    7

    TPMS shows dashes

    Hello everyone, I recently had a shop install 35Ē tires on my JL and they swapped over the original sensors and used their programmer to set the tire location. This worked fine for a day or so then front passenger went to dashes crazy thing is the sensor is still transmitting. The shop didnít know what else to do so the Jeep is at the dealer and they just now said 3 of the 4 tires are now showing dashes... anyone had this issue with aftermarket rims and tires?


    Sent from my iPhone using JL Wrangler Jeep Forum mobile app

  2. #2
    Resident Smartass OverlanderJL's Avatar
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    NorCal
    Posts
    3,944
    They mess up the sensors?


    Sent from my iPad using JL Wrangler Jeep Forum mobile app
    2012 Jeep Jk - 37ís
    2012 Jeep JKU Rubicon - 40ís
    1975 Jeep DJ5

  3. #3
    Fresh Catch 0311B's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    Washington DC
    Posts
    7
    They scanned the sensors and they are working Iím thinking is a problem with the module..


    Sent from my iPhone using JL Wrangler Jeep Forum mobile app

  4. #4
    Old Timer doubletapdaddy's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    Colorado Springs
    Posts
    2,621
    Quote Originally Posted by 0311B View Post
    ...and used their programmer to set the tire location.
    Can you elaborate? You do not need a programmer to set tire location. The sensors will automatically be detected and assigned to the appropriate corners after a certain amount of driving.

  5. #5
    Fresh Catch 0311B's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    Washington DC
    Posts
    7
    Right after installation one of the sensors wouldnít read then the shop ďprogrammedĒ the sensor to its location and it worked for a day or so then out of the blue multiple sensors stopped working.


    Sent from my iPhone using JL Wrangler Jeep Forum mobile app

  6. #6
    Caught the Bug Wranglerman's Avatar
    Join Date
    Jan 2019
    Location
    Katy Texas
    Posts
    58
    There is no programming TPMS sensors for the JL as they are self learning, I had a similar issue and it came from a negative offset wheel and position of the sensor in the wheel from the module, all my sensors scanned easily but didnít read so the shop swapped out sensors and they all worked and I sold off the factory ones with my original wheels as we tested them and they all worked.

    Not sure thatís your issue but mine worked after going to a different sensor
    My insurance company asked me if my Jeep was modified and of course I said no...

  7. #7
    Fresh Catch 0311B's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    Washington DC
    Posts
    7
    My wheels are +1 on the offset, Iíll post what corrects the problem 2nd day now and they have no clue.


    Sent from my iPhone using JL Wrangler Jeep Forum mobile app

  8. #8
    Caught the Bug Wranglerman's Avatar
    Join Date
    Jan 2019
    Location
    Katy Texas
    Posts
    58
    Quote Originally Posted by 0311B View Post
    My wheels are +1 on the offset, Iíll post what corrects the problem 2nd day now and they have no clue.


    Sent from my iPhone using JL Wrangler Jeep Forum mobile app

    Well mine are a -12 offset and the sensors are positioned more towards the outer edge of the wheel, the only explanation the shop could offer was that the original set of sensors even thought the correct frequency and working correctly being read with a handheld scanner were to far out for the modules to read and I have no idea where those are located but with the new sensors all seem to work correctly
    My insurance company asked me if my Jeep was modified and of course I said no...

  9. #9
    Fresh Catch 0311B's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    Washington DC
    Posts
    7
    Just got a call from the dealer they said the issue was the module they ended up resetting it and supposedly everything is working now. Hopefully that takes care of it.


    Sent from my iPhone using JL Wrangler Jeep Forum mobile app

  10. #10
    Old Timer doubletapdaddy's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    Colorado Springs
    Posts
    2,621
    Sounds like the original shop may have goofed up the module with their programming shenanigans. Either way, I hope it's all fixed up now and that you don't have to foot the bill at the dealership

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •