Page 11 of 18 FirstFirst ... 910111213 ... LastLast
Results 101 to 110 of 177

Thread: EVO coilover kit help

  1. #101
    Old Timer doubletapdaddy's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    Colorado Springs
    Posts
    3,051
    Something don't look right. With the weight of the Jeep on my coilovers, I've got at least an inch of threads covered by my slider. The timing rings that you circled should be set much lower. This is my driver's rear. My coil nut is down 1.25", and my timing rings are 0.75" above my slider.

    20190611_232050-768x1024.jpg

  2. #102
    Hooked jtwopark's Avatar
    Join Date
    Feb 2019
    Location
    Seoul, Los Angeles
    Posts
    115
    Quote Originally Posted by OverlanderJL View Post
    I would start with the proper axles. You want to run 40ís you need the proper equipment.


    2012 JKUR Billet Silver
    2012 JK Dozer
    1975 DJ5 Postal
    My hospital bills are too high for me to afford dynatrac 80s or the curries...hopefully this November I will be able to ! Fingers crossed!


    Sent from my iPhone using JL Wrangler Jeep Forum mobile app

  3. #103
    Caught the Bug JL_John's Avatar
    Join Date
    Nov 2018
    Location
    Southern California
    Posts
    58
    Quote Originally Posted by jtwopark View Post
    Attachment 11653
    Move these down??
    I snapped a pic at ride height.

    Sent from my iPhone using JL Wrangler Jeep Forum mobile app
    Do you have weight on the vehicle in this pic? Timing rings should be much closer to the slider. I think Evo instructions say no more than 1 inch gap. Pic of my front shocks is attached.


    Sent from my iPhone using JL Wrangler Jeep Forum mobile app

  4. #104
    Caught the Bug JL_John's Avatar
    Join Date
    Nov 2018
    Location
    Southern California
    Posts
    58
    Quote Originally Posted by JL_John View Post
    Do you have weight on the vehicle in this pic? Timing rings should be much closer to the slider. I think Evo instructions say no more than 1 inch gap. Pic of my front shocks is attached.


    Sent from my iPhone using JL Wrangler Jeep Forum mobile app
    IMG_1837.JPG



    Sent from my iPhone using JL Wrangler Jeep Forum mobile app

  5. #105
    Old Timer doubletapdaddy's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    Colorado Springs
    Posts
    3,051
    Hrmmm... 🧐.

  6. #106
    Hooked jtwopark's Avatar
    Join Date
    Feb 2019
    Location
    Seoul, Los Angeles
    Posts
    115
    I will adjust those things to 3/4Ē at ride height and Iíll report back! Thanks for the help tonight!!! Really helpful


    Sent from my iPhone using JL Wrangler Jeep Forum mobile app

  7. #107
    Old Timer doubletapdaddy's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    Colorado Springs
    Posts
    3,051
    Quote Originally Posted by jtwopark View Post
    Checking out this picture, it doesn't look like you're running a whole lot of bump. Unless you've got like 5" bump stops.

  8. #108
    Old Timer doubletapdaddy's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    Colorado Springs
    Posts
    3,051
    Quote Originally Posted by jtwopark View Post
    I will adjust those things to 3/4Ē at ride height and Iíll report back! Thanks for the help tonight!!! Really helpful


    Sent from my iPhone using JL Wrangler Jeep Forum mobile app
    Right on. Hope it works out. 🍻

  9. #109
    Caught the Bug JL_John's Avatar
    Join Date
    Nov 2018
    Location
    Southern California
    Posts
    58
    Quote Originally Posted by jtwopark View Post
    I will adjust those things to 3/4Ē at ride height and Iíll report back! Thanks for the help tonight!!! Really helpful


    Sent from my iPhone using JL Wrangler Jeep Forum mobile app
    You should consider airing down. Lots of guys running 28 psi, Iím at 26 psi on Nitto 37s. Worth noting itís not my daily driver so fuel economy is not a priority


    Sent from my iPhone using JL Wrangler Jeep Forum mobile app

  10. #110
    Old Timer doubletapdaddy's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    Colorado Springs
    Posts
    3,051
    jtwopark - I was just looking at this picture were you stated that the reservoir decal was upside down.

    IMG_5057.JPG

    You didn't by any chance mistakenly install the front COs on the rear and vise versa? If my fronts were on the rear, my decal would also be upside down. Just checking, because they do have different spring rates.

Page 11 of 18 FirstFirst ... 910111213 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •